Menu Sluiten

2020 09 06 – Geannuleerd : Sprinttriatlon memorial Kenneth Neyt & Belgisch Kampioenschap jeugdtriatlon

Alea iacta est… Nadat het coronavirus dreigde roet in het eten te gooien, zijn het nu cyanobacteriën die ons de das omdoen. Woensdag werd een drijflaag met blauwalgen gespot in de Damse Vaart en werd een te hoge concentratie aan de hierbij gepaard gaande gifstoffen gemeten. Vandaag volgde een nieuwe test en onze hoop was dat de dalende temperaturen, stevige wind en regelmatige buien voor een sterke verbetering konden zorgen. Ijdele hoop bleek vandaag want de waardes zijn absoluut niet gezakt, integendeel. Er is een zwemverbod uitgevaardigd waardoor er niet kan gezwommen worden en dus ook geen triatlon kan doorgaan. Tot overmaat van ramp is ook het mogelijke B-plan letterlijk in het water gevallen door de zeer intense buien die zondag over Brugge zijn getrokken en waardoor er naar alle waarschijnlijkheid rioolwater vermengd is geraakt op de alternatieve zwemlocatie. We hebben er met de organisatie, de stad en de federatie alles aan gedaan om de wedstrijd toch te kunnen laten doorgaan in deze vreemde tijden, maar het heeft helaas niet mogen zijn. Uiteraard zullen alle 425 ingeschreven deelnemers hun inschrijvingsgeld terugbetaald krijgen. Bedankt voor het vertrouwen in onze organisatie maar het zal tot op een volgende editie zijn. We’ll meet again!