Menu Sluiten

Visie

Als Brugs triatlonteam wensen we elke sportieveling uit Brugge en haar ruime omgeving met een hart voor multisporten, in het bijzonder triatlon en duatlon, de kans te geven om te sporten. We leggen sterk de nadruk op ethisch en medisch verantwoord sporten en bieden een professionele omkadering en stevig onderbouwde structuur.

Onze aanpak is wetenschappelijk onderbouwd en onze trainers scholen zich constant bij in de meest recente ontwikkelingen op trainingsvlak.

Naast een goed functionerende volwassen werking, hechten we veel belang aan een kwaliteitsvolle jeugdopleiding. We streven ernaar onze eigen opgeleide jeugd naar het volwassen team te laten doorstromen.

Kinderen, jongeren en volwassenen die hun sport op een meer competitieve wijze wensen te beleven, stimuleren en ondersteunen we om op een ethisch en medisch verantwoorde manier deel te nemen aan regionale, nationale en internationale wedstrijden. We dringen sterk aan op een wederzijds respect voor medeatleten, scheidsrechters, organisatoren, sponsors en supporters.

Voor wie is dit nu bestemd?

Voor al wie houdt van zwemmen, fietsen en lopen! Zowel op recreatief als op competitief niveau. Iedereen is op zijn manier een kampioen en verdient respect voor de geleverde prestaties! De minimum leeftijd waarop je bij ons kan toetreden is 10 jaar.

Doelstellingen

Kinderen, jongeren en volwassen atleten plezier doen beleven aan het sporten en hen op individueel niveau tot een maximale ontplooiing van hun sportieve en extrasportieve capaciteiten laten uitgroeien, rekening houdende met de vooropgestelde persoonlijke doelen en verwachtingen.

Dit willen we verwezenlijken door het organiseren van een uitgebreid aanbod aan wekelijkse groepstrainingen (zie weekoverzicht). Deze worden opgesteld en begeleid door onze gediplomeerde trainers waarbij de intensiteit en de omvang varieert naargelang de plaats in het jaarplan om de kans op overbelasting, blessures en een eventuele drop-out tot een minimum te herleiden.